O nama
  • reg.

Dražana piše o svome putovanju...

( Črtvrtak, 12. 1. 2012. – Dražana Perković)  Ideja za odlazak u Afriku je dugo rasla u meni i tek kad sam bila sigurna da to zaista želim podijelila sam to s najbližima. Dvanaest godina sam u tomislavgradskoj „KAPI LJUBAVI“  i mislim da je  moja kapljica dovoljan motiv. Polazim 14. siječnja prema Zagrebu (vozi me rođak Tomislav Batarilo –Toša). I  ovim putem mu zahvaljujem. Rano ujutro u nedjelju 15. siječnja imam let iz Zagreba za Pariz i iz Pariza za Nairoby. Tamo će me čekati svećenik Miroslav Babić i nakon toga idemo za Subukiu. To je konačno odredište. Ostajem , ako Bog da pa bude sve po planu,  pet mjeseci. Za to vrijeme ću volontirati u Malom Domu(ustanova koja prihvaća i skrbi za djecu  s invaliditetom , mentalnom retardacijom kao i onom koju su roditelji napustili). Pomagat ću u kući, a sva ostala zaduženja ću znati kad dođem na lice mjesta.

Nemam straha, Bogu hvala. Bitno mi je da sve tijekom puta bude u redu, a sve prepuštam u Božje ruke  i vjerujem u najbolje. Naravno, nakon smrti sestre Lukrecije Mamić , koja je porijeklom iz Tomislavgrada, i moram naglasiti na koju smo svi Duvnjaci ponosni , kao i na  naše svećenike kojih  ima diljem Afrike, naišla sam na pitanja je li sad nakon nemilog događaja odustajem i  je li me  strah, ali vjerujte niti jednog trenutka nisam mislila  odustati..

Svakako da moja obitelj , prijatelji, fra Đoka i kolege iz „Kap ljubavi“  me podržavaju. Postoji ta doza straha za moju sigurnost , ali kao što sam već rekla uz Božju pomoć nema mjesta strahu.

Ovim putem zahvalila bih svim ljudima koji podržavaju rad naše „Kapi ljubavi“, svima koji podržavaju sve naše akcije , kao i ovu za crni kontinent. Svim svojim prijateljima koji su prilozima pomogli realizirati ovaj moj put. Posebno hvala fra Đoki, mojim Kapljicama, svim svećenicima  i svim ljudima dobre volje.

Pozivam sve koji žele biti kumovi jednom afričkom djetetu da to mogu postati uplatom jednogodišnje školarine za djecu u osnovnoj školi u iznosu 110 eura s uniformom i za srednju školu 150 eura..

Svećenici koji su u Misiji Subukia fra Miroslav Babić i fra Juro Tokalić nastoje tamošnjim ljudima pomoći u izgradnji kuća .Cijena izgradanje jedne kuće je 300 eura,  a kupnja jedne koze je 30 eura…

Svi ljudi koji žele  pomoći  mogu se javiti fra Đoki ili članovima “Kapi ljubavi“...

 

Naša Adresa:
Stjepana Radića b.b.
80240 Tomislavgrad, HBŽ
Federacija B i H
Radno vrijeme:
Pon. - Pet. 08 do 15 h, ukoliko nije
na vratima naznačeno drugačije!
Uključili smo još više terenskog rada, subotom nismo u uredu!

Iz Statuta

Udruga je osnovana da djelom i životom članova svjedoči kršćansku vjeru i djelotvornu ljubav prema svim ljudima , a pogotovu onima u nevolji.
Ciljevi djelovanja Udruge su:
-     svjedočiti svoju vjeru ljubavlju prema bližnjemu;
-     pružiti pomoć ugroženima kao što su :stare osobe, bolesnici, invalidi, nemoćnici,     
ovisnici, osobe koje žive na rubu ljudskog dostojanstva i svima kojima je potrebna     
bilo  kakva stručna ili materijalna pomoć.  

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter